Menstruatie, vaginale klachten, blaasontsteking: informatie
Alle vrouwen krijgen vanaf de puberteit te maken met menstruatie. Die komen voor de keus te staan: gebruik ik maandverband of tampons? De meeste vrouwen krijgen weleens te maken met vaginale klachten zoals afscheiding. Ook vaginale droogte komt vaak voor, wat vooral bij het vrijen vervelend kan zijn. Daarnaast krijgt de helft van alle vrouwen tenminste een keer in haar leven last van een blaasontsteking. Een deel van de vrouwen heeft er zelfs elk jaar minstens een keer mee te maken. Een aantal artikelen met informatie over dit deel van het vrouwenlichaam.
Menstruatie
Over menstruatie wil je meer informatie hebben als je er net mee te maken hebt gekregen. Vooral de praatjes en fabels zijn hardnekkig. In deze special een artikel over een aantal beweringen die de ronde doen over ongesteldheid en vrouwen die ongesteld zijn. En wat ga je gebruiken tijdens deze dagen, maandverband of tampons? Er zijn nog wat alternatieven, die wat minder bekend zijn. De voordelen en nadelen van de materialen voor de intieme hygiëne op een rijtje in een apart artikel.
Vaginale klachten
Elke vrouw heeft wel eens te maken met vaginale klachten, op welke leeftijd ze ook is. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de werking van je lichaam, en wanneer je naar de dokter moet gaan. Vooral als de mogelijkheid bestaat dat je een SOA (Seksueel Overdraagbare Aandoening) hebt.
De blaas
De urine is normaal steriel, dat betekent dat er geen bacteriën in zitten. Er is sprake van een blaasontsteking wanneer er een groot aantal bacteriën in de blaas terecht zijn gekomen die een ontsteking van het blaasslijmvlies veroorzaken. Van alle vrouwen krijgt de helft ooit een blaasontsteking. Ongeveer een vijfde van alle vrouwen krijgt er zelfs minstens één keer per jaar mee te maken. Wat wil je erover weten?
Zwangerschap
Tijdens de zwangerschap wordt je bloed onderzocht om je ongeboren baby de beste start te geven in het leven. Wat wordt er precies onderzocht?