Lexia » Specials » Gezondheid en veiligheid

Gezondheid en veiligheid in elk seizoen

Gezondheid en veiligheid in elk seizoen Het hele jaar door zijn we actief en gaan naar buiten. Veel van die activiteiten zijn seizoensgebonden. In deze special aandacht voor de gezondheid en veiligheid tijdens de verschillende jaargetijden. Omdat elk seizoen weer anders is. Elk seizoen heeft zijn eigen aandachtspunten als het gaat om gezondheid en veiligheid. Het eerste lentezonnetje, warme zomerse dagen, vallende blaadjes en een goede herfststorm, een periode van stevige vrieskou. In deze special een aantal artikelen waarin tips om alle perioden van het jaar gezond en veilig door te komen.

Voorjaar

De huid heeft het wat zwaarder te verduren gehad tijdens de wintermaanden. Droge lucht door vrieskou en centrale verwarming zijn niet ideaal geweest voor de huid. Een artikel over het verzorgen van de huid in het voorjaar en de zomer.

Zomer

Als het buiten warmer wordt zweten we allemaal wat meer. Sommige mensen zweten meer dan anderen, en kunnen hier veel hinder van ondervinden. Aandacht voor overmatig zweten en hoe je hiermee om kan gaan.

Barbecueën is een geliefde bezigheid als de dagen weer lang, zonnig en warm zijn. Zoals bekend gebeuren de meeste ongelukken in en om het huis. Waar moet je op letten als je de veiligheid tijdens het barbecueën in de gaten wilt houden?

Tijdens warme zomerdagen kan de blauwalg de kop opsteken in plassen, meren en recreatiegebieden. Hoe gevaarlijk is dat, wat valt er over blauwalg te weten?

Herfst

De blaadjes gaan weer vallen en de eerste herfststorm steekt op. Hoe zorg je dat je weerstand goed genoeg blijft om het najaar en de winter door te komen zonder veel problemen?

Winter

Een kwakkelwinter waarin de temperatuur ver boven nul blijft is wat sommigen het liefst hebben. Anderen leven pas op als de schaatsen uit het vet kunnen worden gehaald en er sneeuw geruimd moet worden. Hoe dan ook: als het écht koud wordt moeten we ons goed beschermen tegen de vrieskou. Waar kan je dan op letten?
Je huid verzorgen in het voorjaar en de zomer

Je huid verzorgen in het voorjaar en de zomer

Het hele jaar door is een goede huidverzorging belangrijk, maar zeker nu het seizoen van zonnebaden weer is aangebroken is het meer dan ooit nodig om je huid te beschermen en te verzorgen. Een gezonde…
Zweten & zweetgeurtjes: maatregelen en behandelingen

Zweten & zweetgeurtjes: maatregelen en behandelingen

Iedereen doet het dag en nacht: zweten, al heeft de een er meer last van dan de ander. Vooral als het buiten weer warmer wordt kan het erg hinderlijk zijn om met zweetplekken onder je oksels te zitten…
Herfst- en winterseizoen: hoe hou je je weerstand op peil?

Herfst- en winterseizoen: hoe hou je je weerstand op peil?

Als de 'R' in de maand komt begint ook weer het seizoen van verkoudheid en griep. Wie zorgt voor een goede weerstand heeft minder kans hebt om ziek te worden. Belangrijk hierbij is goede voeding, een…
Veilig barbecueën: waar moet je aan denken?

Veilig barbecueën: waar moet je aan denken?

Barbecueën is voor veel mensen een feestje: het is weer is goed en wat is er nou gezelliger dan samen buiten eten in een ongedwongen sfeer? Om het barbecueën tot een succes te maken is het nodig een a…
Blauwalg in het oppervlaktewater: hoe gevaarlijk is dat?

Blauwalg in het oppervlaktewater: hoe gevaarlijk is dat?

Blauwalgen (blauwalg) komen altijd in oppervlaktewater voor. Als het buiten warm wordt kan algenbloei ontstaan, er komt heel veel blauwalg. Blauwalg maakt gifstoffen. Het drinken van besmet water kan…
Hoe bescherm je jezelf tegen de vrieskou?

Hoe bescherm je jezelf tegen de vrieskou?

Het is winter in Nederland, de temperatuur is bijna voortdurend beneden het vriespunt. Hoe kun je zorgen dat de vrieskou zo min mogelijk vat op je krijgt? Een aantal tips om gezond en comfortabel de w…
Gepubliceerd door Lexia op 25-01-2013, laatst gewijzigd op 19-10-2017. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Psy guy, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
  • http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Snow_Scene_at_Shipka_Pass_1.JPG